Daniel Adams-Ray

Varje dag går jag till min studio och hoppas skriva en bra låt. För att kunna göra det, är jag helt och hållet beroende av min kreativitet.

Jag tror att vi alla besitter någon slags inre geni, men att vi är olika bra på att låta det komma fram och skina.

Talang är inte så viktigt. Jag tror på träning och att övning ger färdighet. Det spelar inte heller så stor roll om man misslyckas. Den här rädslan över att ingenting ska gå vägen, den är helt onödig har jag märkt.

Det första jag gjorde som artist var att gå på en open mic, ta mikrofonen och improvisera. Den erfarenheten har jag tagit med mig i hela min karriär: att inte vara rädd utan bara göra det bästa av situationen.

Jag har använt träning för att inspirera mitt skrivande och min musik. Jag sticker ut och cyklar och skapar lite tomrum i vardagen. Jag får ofta frågan om jag kommer på saker eller blir inspirerad när jag cyklar. För mig handlar det snarare om att det bara är tyst ett tag. Det tar jag med mig när jag sätter mig i studion.

För ett år sedan var jag med om en allvarlig cykelolycka. Jag är osäker på om jag ens haft något inre geni om det inte vore för min cykelhjälm.

Därför använder Daniel Adams-Ray cykelhjälm

Jag är rädd om min spontanitet

Min spontanitet och min kreativitet är sjukt viktiga egenskaper som gjort mig till den jag är…

Marika Carlsson