Marika Carlsson

Det finns många saker jag är rädd om i min personlighet, det är dessa egenskaper som gör mig till den jag är. Om jag måste välja ut några egenskaper som jag är extra rädd om så är det min spontanitet, uthållighet, mod och kreativitet. De egenskaperna har gjort mig till den jag är, och har tagit mig dit jag är idag. 

Utan dessa egenskaper så hade jag inte jobbat som komiker i dag.

Att jag blev just komiker var ingen självklarhet. Jag gick en stå upp kurs och  jag var verkligen ”sämst i klassen” när jag gjorde mina första försök att vara rolig. Det tog flera år för mig att lära mig allt om scennärvaro, timing och vad som är min humor. Utan min uthållighet hade jag gett upp för länge sedan.

Det jag kallar för mod är en egenskap som har växt fram, när jag insåg att det finns humor även i jobbiga saker som rasism, homofobi och religion. Plötsligt ville jag både beröra och uppröra, jag ville både roa och oroa.

Humorns kraft är enorm och med hjälp av skrattet så kan vi våga prata om de svartaste sakerna. Låter jag pretentiös? I så fall är jag det och står för det. På samma sätt som jag står för att jag är stolt över att jag är den jobbiga, roliga, knasiga och impulsiva människan som jag är. Jag tycker till och med om mig själv så pass mycket att jag använder cykelhjälm, alltid. Eller nästan alltid, inte när jag handlar mat i affären.

Därför använder Marika Carlsson cykelhjälm

Jag skyddar min kreativitet

Varje dag går jag till min studio och hoppas skriva en bra låt. För att kunna göra det, är ...

Daniel Adams-Ray